Geboren in 1981, Te Temse. Het breken van golven op een rotsige klif, een wilde tijger, het geluid van voetstappen of de geur van vers gepelde mandarijntjes… Het zijn concepten of plaatsen zijn die archetypisch kunnen inspireren, maar ze zijn niet exclusief beeld, ze bevatten tegelijkertijd ook het potentieel van verbeelding. Sarah De Wilde’s werk […]

Geboren in 1981, Te Temse.

Het breken van golven op een rotsige klif, een wilde tijger, het geluid van voetstappen of de geur van vers gepelde mandarijntjes… Het zijn concepten of plaatsen zijn die archetypisch kunnen inspireren, maar ze zijn niet exclusief beeld, ze bevatten tegelijkertijd ook het potentieel van verbeelding.

Sarah De Wilde’s werk en installaties triggeren de toeschouwer om het zien/het kijken en hoe we onze omgeving waarnemen in vraag te stellen. Zien en de daad van het kijken worden als het ware geactiveerd. De basis is vaak dia en analoge film, zowel om het object dat ze zijn, de kleur die ze hebben als je ze naar het licht houdt, of het beeld dat in het frame zit. Ze speelt met licht over kleur, de zon, projectoren, glas, geluid, transparantie, verschillende soorten lampen, anekdotes. Steeds met de gedachte dat een bewuste perceptie het potentieel van verandering met zich meedraagt.

---