ArtContest (vzw), opgericht in 2005, is de jaarlijks terugkerende wedstrijd in hedendaagse kunst die geldt als referentiekader voor jonge kunstenaars die in België wonen of verblijven en maximaal 35 jaar oud zijn.

De wedstrijd, onder de bezielende leiding van oprichtster Valerie Boucher die zelf nauw betrokken is bij het aanstormend talent in de kunstwereld, heeft tot doel het werk van jonge, hedendaagse kunstenaars te promoten en hen ook op langere termijn te begeleiden en te ondersteunen.

Daarnaast wil ArtContest een bijdrage leveren aan de kunstzinnige ontwikkeling van jonge kunstenaars mede door het bevorderen van de reflectie over hun artistieke praktijk en hun positie als kunstenaar in de hedendaagse samenleving.

ArtContest schept een kader waarbinnen kunstenaars, met name via interculturele uitwisseling, worden gestimuleerd om na te denken over de specifieke rol van hun inzet voor de kunst.

Editie 2021, de online inschrijvingen en de dossiers met de inschrijfformulieren moeten uiterlijk op zondag 20 juni 2021 : Inschrijvingsformulier en inschrijvingsvoorwaarden

 

Draagt u dit initiatief een creatief hart toe? ArtContest stelt uw steun zeer op prijs.

 

De selectie van de jury voor ArtContest 2020

ANATOLE DE BENEDICTIS, ANGYVIR PADILLA, ETIENNETTE PLANTIS, PAULINE PASTRY, AAY LIPAROTO, FRANCK RAUSCH, OUSSAMA TABTI, THOMAS WILLEMEN, EVA GIOLO, MYRTHE VAN DER MARK

De laureaten zijn: Myrthe Van der Mark, Oussame Tabti, Angyvir Padilla et Franck Rausch.

 

ArtContest team