Geboren 1985, Brussels. Verzamelen is een aandoening waar ik vrijwillig aan lijd. Ik ontwerp met materialen die ik in de openbare ruimte tegenkom. Ik construeer huizen in puin, ideeën van voorbijgangers, gevonden voorwerpen… Elk van mijn verzamelingen is een samenspel van ideeën, objecten en gebeurtenissen. Ieder object uit zo’n verzameling is van essentieel belang voor het andere. […]

Geboren 1985, Brussels.

Verzamelen is een aandoening waar ik vrijwillig aan lijd. Ik ontwerp met materialen die ik in de openbare ruimte tegenkom. Ik construeer huizen in puin, ideeën van voorbijgangers, gevonden voorwerpen… Elk van mijn verzamelingen is een samenspel van ideeën, objecten en gebeurtenissen. Ieder object uit zo’n verzameling is van essentieel belang voor het andere. Mijn werk heeft geen centraal punt. Ik ben de verzamelaar en curator van mijn eigen museum.

Met Make yourself comfortable, heb ik geprobeerd het politieke dier dat diep binnen in mij zat, in slaap gewiegd door te complexe of te simplistische politieke uitlatingen, wakker te schudden. Terwijl ik me voorstelde binnenhuisarchitect te zijn, of misschien wel een ervaren huisvrouw, heb ik een hybride ruimte ontworpen die het midden houdt tussen een vergaderzaal en een huiskamer, ergens op het kruispunt tussen politiek en huiselijkheid.

De logo’s van de voornaamste politieke partijen van een twintigtal landen, in combinatie met die van financiële instellingen, dienen als decoratieve patronen van de verschillende objecten uit de huiskamer. Deze logo’s komen ook weer terug in een video die non-stop doordraait. Lekker achterover geleund, wordt de toeschouwer gewiegd door een lied met een tekst die een samensmelting is van politieke verklaringen en kinderliedjes.

 

---