Geboren in 1982, Zagreb. Hana Miletić werd geboren in Kroatië maar woont en werkt al enkele jaren in Brussel. Haar werk verzamelt en bevraagt hedendaagse, maatschappelijke verschijnselen in Europese steden die betrekking hebben tot culturele identiteit.  Ten gevolge van haar persoonlijke ervaring met immigratie onderzoekt Miletić hoe via fotografie de complexe staat van iemand die […]

Geboren in 1982, Zagreb.

Hana Miletić werd geboren in Kroatië maar woont en werkt al enkele jaren in Brussel. Haar werk verzamelt en bevraagt hedendaagse, maatschappelijke verschijnselen in Europese steden die betrekking hebben tot culturele identiteit.  Ten gevolge van haar persoonlijke ervaring met immigratie onderzoekt Miletić hoe via fotografie de complexe staat van iemand die tot meerdere culturele tradities behoort weer te geven.
Documentaire fotografie vormt de basis van haar praktijk, maar de kunstenares beschouwt deze discipline niet langer als uniform en als strikt fotografisch. Miletić gebruikt fotografie als een katalysator binnen het werkproces om kunstenaarsboeken en installaties tot stand te brengen. Door de integratie van niet-fotografische procedés benadrukt ze het verschil tussen het lezen van een afbeelding en de vorm waarin deze afbeelding verschijnt. Voorts verwerkt Miletić in haar projecten vaak beeldmateriaal gemaakt door derden om een open dialoog tot stand te brengen tijdens het voorstellen van een dynamische, sociale ruimte.
Hana Miletić studeerde Kunstwetenschappen en Archeologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en vervolgens Beeldende kunsten, afstudeerrichting fotografie, op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Momenteel werkt ze als assistente en onderzoekster op de LUCA School of Arts, campus Sint-Lukas Brussel.
Haar werken werden getoond in verschillende groeps- en solotentoonstellingen in binnen- en buitenland, o.a. in De Brakke Grond (Amsterdam), Recyclart (Brussel), FotoMuseum Provincie Antwerpen en op het New York Photo Festival. Haar publicaties werden voorgesteld op verscheidene beurzen en festivals voor kunstenaarsboeken, zoals o.a. PA/PER VIEW (WIELS, Brussel), The NY Art Book Fair en Offprint (Amsterdam en Paris).
---