Marlies De Clerck geboren in 1988, Heist. Marlies De Clerck geeft in haar schilderijen een energieke laag aan statische museumobjecten. Ze gaf zichzelf de opdracht om alles te bekijken wat er in het Louvre te zien was en om aan elk voorwerp dezelfde aandacht te geven die het verdiende. Ze had intuïtief een fascinatie voor […]

Marlies De Clerck geboren in 1988, Heist.

Marlies De Clerck geeft in haar schilderijen een energieke laag aan statische museumobjecten. Ze gaf zichzelf de opdracht om alles te bekijken wat er in het Louvre te zien was en om aan elk voorwerp dezelfde aandacht te geven die het verdiende. Ze had intuïtief een fascinatie voor kleinere objecten die het onderwerp geworden zijn van een reeks stillevens waarin deze artefacten uit hun context werden gehaald.

Met losse, assertieve penseelstreken creëert De Clerck negatieve ruimtes rondom de geherinterpreteerde objecten. Haar gedempte kleurenpalet draagt bij aan haar zoektocht naar licht, schaduw, reflectie en transparantie. Het poëtisch minimalisme van De Clerck laat zien dat het kijken naar minieme voorwerpen vóór uitgestrekte muren en op sokkels een genereuze ervaring kan zijn. Door de bescheiden ogende schilderijen samen te plaatsen, creëert ze een verzameling die anonieme kunstenaars eert.

---