Jolien De Roo, geboren in 1988, Izegem. ” template=”/home/clients/bce9e5b5fcb7542069f5142d89fa488a/web/wp-content/themes/artcontest1/nggallery/gallery-artcontest.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] Jolien De Roo stelt in haar werk de zoektocht naar de relevantie van de betekenis van het beeld centraal. Daarbij vraagt zij zich af of er in het gepresenteerde beeld al dan niet een betekenis afleesbaar is. Ontstaat die betekenis tijdens het […]

Jolien De Roo, geboren in 1988, Izegem.

Jolien De Roo stelt in haar werk de zoektocht naar de relevantie van de betekenis van het beeld centraal. Daarbij vraagt zij zich af of er in het gepresenteerde beeld al dan niet een betekenis afleesbaar is. Ontstaat die betekenis tijdens het werkproces, heeft de kunstenaar daarin de bovenhand, of wordt die betekenis eerder achteraf toegekend door de toeschouwer?
Via verschillende media tracht ze deze vragen te beantwoorden en vraagt ze zich tegelijk af in hoeverre zij als kunstenaar de betekenis van het werk zelf kan manipuleren. In het uiteindelijke resultaat wisselen herkenbare en onherkenbare elementen elkaar af in het beeld, worden abstractie en figuratie door elkaar gebruikt. Het samenbrengen van alle beelden leidt vaak tot een ambigu universum waarin ongedefinieerde personages lijken te leven. Teksten geven dit geheel een extra dimensie en beïnvloeden het proces van betekenis geven.

---