Angyvir Padilla geboren in 1987 in Venezuela.  Mijn artistieke praktijk richt zich op de verschillende begrippen van « thuis », als intieme of afgezonderde plek en hoe die zich verhouden tot de mens en de natuur. Om deze thema’s in mijn werk tot uiting te brengen, ontwikkel ik immersieve installaties die concepten als thuishoren, mondiale […]

Angyvir Padilla geboren in 1987 in Venezuela. 

Mijn artistieke praktijk richt zich op de verschillende begrippen van « thuis », als intieme of afgezonderde plek en hoe die zich verhouden tot de mens en de natuur. Om deze thema’s in mijn werk tot uiting te brengen, ontwikkel ik immersieve installaties die concepten als thuishoren, mondiale verplaatsingen en herinneringen integreren.

 

Mijn werk lijkt zijn oorsprong te vinden in het vertrek uit mijn geboorteland Venezuela in 2011. Sindsdien ben ik geïnteresseerd in het verkennen van de discrepanties en intervallen tussen identiteit, materiaal, ruimte en hoe deze in relatie staan tot en interageren met intieme plaatsen of gemoedstoestanden.

 

De manier waarop ik objecten presenteer en materialen verwerk in relatie tot de ruimtelijke omgeving biedt me tal van mogelijkheden om emotioneel in verbinding te treden met de toeschouwer. Om dat  contact tot stand te brengen, vertrouw ik vaak op wat materialen en objecten zelf al zeggen zonder dat ik dat evenwel forceer.

 

---